Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

ROZDRCENÁ ZRNA

ROZDRCENÁ ZRNA

jang-tse Básně » o Lásce

Anotace: Mohamed řekl svým stoupencům, aby nic nezáviděli křesťanům, protože nemají celé písmo svaté. Ano, jistá evangelia byla vyňata z kanónu kolem roku 400 na Nikejském koncilu, tehdejších církevních otců.

Láska tak tiše rostla z rozdrcených zrn
pýchy, sebechvály a sobectví, Kde kdysi
květy polní, dnes už jenom drn.
Člověk pak vzpomíná zamyšleně, tiše,
a je mu jak Jonášovi ve velrybím břiše.
Tak začíná si překládat ta prastrá slova
do nových dat, a vymýšlí si svá podobenství.
Žena a Muž jsou celé náboženství !
Nebylo jinak a nikde není posáno !
Měli je oba v srdci.
Zůstalo nedopsáno.
Štěňátku nedospělému vzali už dávno vrci.
Publikoval(a): jang-tse, 21.6.2012
Přečteno (70x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 12:15
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti