PODZIM
PODZIM
Anotace: Co říci k této krátké básničce o podzimu. Celkem nic.
Podzim je skoupý malíř,
nemá vlastně ani paletu,
jen tmavobílé barvy.
Dal si je na talíř -
hnědé a žluté barvy zlata,
šedivé z mraků, okry z bláta,
neurčité barvy z kaluží.
Krajinu s nimi zadluží,
a bez blesků rozzáří přírodu
do matných záblesků. . .
Publikoval(a):
jang-tse, 21.6.2012