POD OBOJÍ
POD OBOJÍ
Anotace: "Bohužel se nedá opravdová vděčnost vyjádřit slovy." Johann Wolfgang Goethe
V životě já měl - který za to stojí
lásky jen dvě, však obě pod obojí.
Po přesličce jen jednu ženu,
tu do smrti nezapomenu.
Ta odešla mi z něho brzy,
tu neviděl jsem třímecítma let.
Ta ztráta dodneška mne mrzí.
Tak ke mě občas chodí
ta druhá, co vymře po meči.
Má láska k mé rodné řeči,
a obě občas zabrečí,
protože obě za to stojí,
protože obě přijímaly
pod obojí.
Publikoval(a):
jang-tse, 20.6.2012