KDYŽ JSEM ODCHÁZEL
KDYŽ JSEM ODCHÁZEL
Anotace: " Já šel, ts stála a dívala se k zemi mokrým pohledem. A přec ' Jak obrovské štěstí, být milován a milovat, ach bohové ! Jaké štěstí . .! Johann Wolfgang Gothe Do češtiny přebásnil jang-tse
Promiň mi,
že jsem ti do řeči teď skákal.
Když já tehdy odcházel
nikdo nezaplakal,
a v očích já četl jenom vzdor.
Nu, já byl taky pračlověk !
Stvůra od potvor,
tak k čemu slzy ?
Přišly možná potom,
snad ji trochu mrzí,
že já tak klidně odešel.
Víš, já ty slzy nikdy neviděl.
Klopila k zemi oči ?
Ať je klopí !
Tam láska nikdy
nenechala stopy . . .
Publikoval(a):
jang-tse, 20.6.2012