PRO MARTINU - NOFRETETE
PRO MARTINU - NOFRETETE
Anotace: Báseň byla napsána před dvaceti lety pro jednu dívku, servírku v malé vesnické kavárničce, která je rovněž v mé básničce JAK NOFRETETE. Zde je její český překlad.
A kdyby ses mne znovu ptala:
" K čemu je láska, kam já to oči dala ?"
Mohl bych ti dnes dát odpověď :
Láska je jako vzácný med,
láska je jako velký statek,
který bez ohledů na tvůj zmatek,
bez zbytku celý můžeš darovat !
Je zbytečné se takto ptát !
Protože láska je jak svíce,
čím více dohořívá, tím také svítí více.
Protože - rozdáš-li všechny její dary,
o to víc naplní tvého srdce pokladnice.
Publikoval(a):
jang-tse, 16.6.2012