**Letní?Ano,letní
**Letní?Ano,letní
Anotace: nějak se nám to střídá...
****************
Když jaro odevzdá
kvetoucí kraj
léto si pak najde
ten pravý ráj
a sluníčko mělo by
pálit a hřát
co víc si v létě
můžeme přát?
Oblohu domodra
a sem tam deště
někdy je sucho,
tak prosíme,ještě,
i letní bouřky
mají své kouzlo
jen aby se po kroupách
neuklouzlo.
Někdy však blesky
nahání hrůzu
lije jak z konve,
déšť smáčí mi blůzu,
hromy jsou hlasité
a jde z nich strach
tráva se utápí
v blátivých záplatách.
Už brzy je obloha
celá čistě umytá
barevná duha
je na nebi jak vyšitá,
slunce své paprsky
do kraje posílá
aby se každá kytka
honem rozvila.
To je to pravé léto
ta letní idyla…
…
Publikoval(a):
Květka Š., 16.6.2012