Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Poprava po osmansku

Poprava po osmansku

Už kráčí chlapci
do bitvy
do vřavy nehostinné
nejedna panenka plačíc
v duchu tušíc
co se nejspíš stane
...
Jako jeden muž
vodstvem
pustinou
dnem
i
nocí
za jasnou vidinou
krev protýct
...
Supi
se slétávají
nad zkrvavenými těly
i ti co strašně chtěli
NEPŘEŽILI
...
Zas za krátký čas
seženou se hoši noví
co své panenky
(nedobrovolně)
opustili

opustili
aby se šli za pány bíti
a
mladým vdovám
nechali zlomená srdce
dlouhé splíny
i celá živobytí
Publikoval(a): Rezavá plechovka, 11.6.2012
Přečteno (77x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Marcone, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 28.4.2024 20:50
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti