Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

HERBA MAGICA - KOUZELNÁ ROSTLINA

HERBA MAGICA - KOUZELNÁ ROSTLINA

jang-tse Básně » o Lásce

Anotace: Tento recept není možno podat v žádné lékárně světa, je mi líto. Myslím si však přesto domýšlivě, že by mohl dvěma milujícím pomoci v jejich vztahu. Nevím.

Léčivá slova jsou ta pelyňková,
a pálivá jak kopřiva jsou léčivá slova,
když lžíce lásky je nám rozdává,
hrst zdraví do duše nám podává.

I laskavá slova léčí jak lékořice,
jak cukr jsou, co spadl do skořice.
Tak léčí slova hořká i sladká.
Já raději ta prvá - nejsou mi tak hladká,

a je v nich víc pravdy z natrpklého vína,
vždyť hořká bývá zpravidla každá medicina.
Kyselá slova, lásko, nech si !
Ta jsou prudší jedu !

Ty ani pytel cukru nespraví,
či dvě vědra medu.
Jsou že špatného trávení,
a špatně se tráví,

neléčí ani nechutí,
a láska se z nich dáví.
A nejkrásnější slova
na lžíci vložená ?

Jsou ta nikdy nevyřčená,
slova smlčená !
Ty láska, milá,
nikdy nevysloví slovy.
Publikoval(a): jang-tse, 11.6.2012
Přečteno (111x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ružka, NikitaNikaT., děda včela

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 13:30
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti