Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

BIG BANG - VELKÝ TŘESK

BIG BANG - VELKÝ TŘESK

jang-tse Básně » o Lidech

Anotace: Nedivím se vůbec, že je tolik Čechů-ateistů.Tento národ byl vždy plný kacířů. R.W.Emerson řekl, že může být šťastný ten, kdo ušel náboženské výchově, Sám byl pastor, ale vystoupil z církve, protože přestal věřit na její bludy a ztvrdlá dogmata.

Blázen, kdo nevěří touze,
hloupý, kdo nevzdá se stesku.
Vždyť nás to vede pouze,
vždyť jsou to cesty blesků,
jež předcházejí dešti a vláze.
Vždyť voda potřebuje řeku,
vždyť nás to vede ku člověku.

Blázen, kdo nevzdá se touze,
hloupý, co není poražen bleskem,
vždyť je to nástroj pouze,
vždyť i svět vznikl třeskem.

Vždyť - když touha
se steskem snoubí a bratří,
vede to srdce jen tam,
kam srdce také patří !
Publikoval(a): jang-tse, 10.6.2012
Přečteno (60x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Tamy Denet, modrá, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti