MUŽ A ŽENA
MUŽ A ŽENA
Anotace: " Láska může být snad pro primitivní povahy tělesná potřeba. Oduševnělým lidem je poutavý prožitek celého procesu tvoření." Honoré de Balzac, francouzký spisovatel
Muž rád by pronikl do ženy,
do kolébky míru, útulné a teplé,
kde splněna jsou všechna jeho přání. . .
Kde Mír je, Ticho, Věčné kolébání.
To proto někteří násilím si berou
ženské klíny, ač jsou v křeči seplé.
Žena by ráda vnikla do muže,
do jeho dálek nebe, do té ocelové skály.
Ráda by za ním, tam kam nemůže,
a tak svá přání nenasytná - neví která,
jak jícen klína do jediné své touhy
stále znovuz balí a jsou z ní
přání tisícerá.
Publikoval(a):
jang-tse, 10.6.2012