Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

MYŠLENKY

MYŠLENKY

jang-tse Básně » o Životě

Anotace: " Každá myšlenka, kterou vysíláme, najde někde své působení. Proto bychom měli být opatrní, jaké myšlenky vysíláme. Člověk, který živelně nenávidí a vysílá tuto svou nenávist do vesmíru, může dokonce pro to zemřít. Paul Brunton 1898-1983 angl. filozof

Myšlenky naše vysíláme do Vesmíru,
a nevíme, kde se zachytí, neznáme jejich sílu.
A jsou-li špatné, tak špatné se k nám vrátí zase,
někdy ihned, někdy až po dlouhém čase.

Také to je zákon málo dbaný, nikde nenapsaný.
Vrací-li se ihned, vrací se po stejné vlně,
a je jen na nás abychom to rozeznali.
Zasáhne milovaného člověka plně,

a ten se vaří ve stejném kotli pekla s námi,
a jde s námi také do podivného nebe,
když jsme mu poslali nikoliv naše klamy,
ale jen přízeň lásky, která nikdy nezebe.

Řekl bych : To je lásky telepatie.
Milující spí vždy na jedné rovnoběžce,
a jejich láska z toho vysílání žije,
s vytrvalostí marathonského běžce.

Kdo na ni nevěří, nezná její sílu pravdy a citu,
a neví také, jak láska se stahuje do úkrytu,
když muž nemiluje a žena nenaslouchá.
Marně pak člověk na její dveře bouchá.

Láska a přátelství, ti neznají
soucitu či lítosti. Jen tehdy
jsou plné štěstí a radosti,
když rozhodly se žít jen pro lásku.
Jinak si nasazují jen přetvářku, její masku.

Jednoho dne odcházejí, tak jako tak.
Láska je vzácná jak Phoenix, bájný pták.
Vstává vždy ze svého starého popela,
ve kterém doutnala. - Zas nová a smělá.
Publikoval(a): jang-tse, 9.6.2012
Přečteno (110x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Květka Š.

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:31
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti