ADRESA
ADRESA
Anotace: 2 Vedle lásky na první poihled je také láska na první dotek. A ta jde možná ještě hlouběji." Vladimír Nabokov, ruský soisovatel Dodal bych : " Existuje také láska na první slovo, ať už z jakékoli dálky či blízkosti." Autor této básně, Jan Maren
Nedala mi její adresu.
Tak jsem se navlíkl do battle-dressu,
odešel od lásky do zákopu,
do hrobečku krytě ležícího střelce,
blbečku !
Někdy to nejde bez hřebelce,
který nám srdce přejíždí proti srsti,
a bolí to, však drží v hrsti,
a nedá nám již jít za láskou,
žene ji na samozu, do kouta.
Jak včera ještě, dnes už nás nepoutá,
a zbytečné je plakat nad mlékem rozlitým.
Včerejší láska je dnes jen jak mlžný dým
z komína, pod nímž v žádném krbu nehoří.
Láska si odešla do svého pohoří
čistého vzduchu, kde bydlí osamělá,
kam stopy lidí nevedou.
Tam na nás čeká zase celá.
Publikoval(a):
jang-tse, 9.6.2012