Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

K JEDNOMU SRDCI

K JEDNOMU SRDCI

jang-tse Básně » Zamilované, vyznání

Anotace: "Láska je jako životní pojištění. Čím později do ní člověk vstoupí, tím vyšší jsou prémie." Sacha Guitry

K jednomu srdci jsi přidružená,
k jednomu muži.
Jsi jeho milovaná žena.
Proč říkáš si, jsem oprýskaná lavice,
proč neřekneš si : " Jsem atomová hlavice,
a nikdo nezná mou výbušnost, mou sílu !
Jsem láska sama, jsem osud
mého milovaného muže
a s ním chci vzkvétat, kde jiná nemůže."

Co když on tě tak obyčejnou nevidí ?
K jednomu srdci jsi přidružena,
a neobyčejná jsi žena.
Nepotkal dosud jinou, duší krásnější,
neviděl dosud jinou nad hvězdy jasnější,
proč myslíš, že jsi žena obyčejná,
když jeho srdce znáš, kde tepe
krev jednostejná ?
Nevíš, že žena milovaná není obyčejná,
a miluje-li také, je jak démantová,
tak denně zářící, tak denně stále nová ?
Publikoval(a): jang-tse, 9.6.2012
Přečteno (682x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:50
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti