Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Noční můra

Noční můra

eriosma Básně » ?nezařazené?

Anotace: Psané v pokročilé noční hodině.

Oči se mi klíží,
noční můra ve dveřích,
čeká na svou chvíli,
až vstoupí do snů mých.
Pane Bože,
už je tady.
Prosím!
Pomoc!
Nevím si rady.
Zachraňte mě.
Křičím.
Mami!

Lehký dotek na mé tváři,
z hrůzy snu se probouzím.
Vidím třpyt a lehkou záři.
Už vím, že bát se nemusím.
Ale co to?
Pouhý klam.
Ten třpyt je mam.
Ach ty oči
plné zášti.
Bojím se!
Postava v plášti,
Klap...Dup...
Už se blíží!

Co se děje?
Kde je ďábel?
Tiše se směje.
Kain nebo Ábel?

Slyšým hlas.
Volá moje jméno.
Otvírám oči.
Není tu zas
ten noční ďas?
Není,
vše zlé zažehnáno.
Publikoval(a): eriosma, 7.6.2012
Přečteno (74x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: mystyc, Martina Primová, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 18:17
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti