Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Loutkový vojáček

Loutkový vojáček

Jsme jak loutkoví vojáčci,
jdeme doleva, doprava, stojíme na místě,
se zkušenostmi jak nováčci,
nepoučení a mladí..
na zdech slza a kus plísně.

Bojujeme za svá práva,
ušlapáváme prach tříštící naše srdce,
naše odhodlání vroucí jak láva,
náš svět omezen ve skleněné kostce.

ty chyby...

jsme ryby v akváriu,
a přes řasy a špínu skla nevidíme.
My loutkoví vojáčci,
ve znaku pannu Mariu,
bojujeme. Zbraně nenávidíme.

Nad obzorem duha,
černá, bílá, černá, bílá..
před srdcem z kamene jak mlha,
a přec pro starší barevná byla.

a přes popelavě bílou tvář,
přes pot držící v krvi na rukách,
my vojáčci modlíme se v svatozář,
pro jeden barevný den,
bez deště v kulkách.

Srdce na srdci,
roztrhaný kousek po kousku,
doplň munici,
loutkový vojáčku...
Publikoval(a): Globodecristal, 6.6.2012
Přečteno (108x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ludweeczeck, Martin Havlíček, Lugilla, děda včela

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 02:04
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti