DOPIS OD BÝVALÉ LÁSKY
DOPIS OD BÝVALÉ LÁSKY
Anotace: "Když spolu hovoří dvě ženy, nic nevypovídají. Když mluví jen jedna, odhaluje svůj celý život. " Khalil Gibral, libanonsko-americký básník, filozof a malíř, 1883-1931
Než suchý kvítek vůbec zvadne,
přilétá včela hladová,
a tam kam jiná nepronikne,
tam ona - služka medová
zanechává otisk ze svých slastí,
ze svých povinnoistí k Přírodě.
To je jen jeden příklad z pastí,
které nás vedou k svobodě.
Vláha se neposílá po papíře !
Vláha se prostě musí lít a dát !
Jsou zbytečné ty okamžiky,
ve kterých neumíme milovat.
Ä tak já nechci od Vás žádnou vláhu,
poslanou po papíře v dopise !
Srdce mi mrzne na padrť !
Proto je kruté, že zná váhu
a tíhu všeho, co je mrť !
Tak prosím. buďte opatrná,
Vy nesmíte se ani ptát.
Nejenže nevíte už, co je láska !
Vy ani neumíte milovat !
Publikoval(a):
jang-tse, 6.6.2012