Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

4 páni odkudsi z dáli

4 páni odkudsi z dáli

V kápích černých
jako eben
pochodují poutníci
čtyři
avšak kráčí jako jeden
všichni stříbrná vlákna ve kštici
první
sukovici s květy a zelenými lístky
nese
pochoduje za ptačího zpěvu
druhý
haluz s třešněmi
slunečnými paprsky
šlape
a za ním vůně hub a jehličí v lesním pološeru
třetí
strakatý jak šátek mojí milé
na své holi hruštičky a šípky
pláče
fouká
- vše v povětří se nese -
nastává krácení letních večerů
poslední
bílý
s rampouchy ve vousech
a ledovým dechem
má rád kapry
anděly s heboučkými křídly
a vločky každou jiného tvaru
...
prošli všichni čtyři
číslem 365
pomalu jeho vrátky
a teď se braši milí
(prosím)
vraťte zpátky
Publikoval(a): Rezavá plechovka, 6.6.2012
Přečteno (220x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 13:05
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti