Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

VODA

VODA

jang-tse Básně » o Přírodě

Anotace: Proroctví Indiánů kmene Cree k bělochům : " Teprve tehdy, až bude poražen poslední strom, otrávena poslední řeka, vylovena poslední ryba, zjistíte, že se peníze nedají jíst."

Voda je Matka všech lidí,¨
z ní vzešli jsme, z ní se narodili.
Voda je sladká jako med,
když citrón jsi snědla,
vods je ze všech látek nejvíce jedlá.

Ve třetím světě je jí však nedostatek,
v našem ji denně otravujem jedy,
protože nevíme jak vzácný je statek,
protože neznáme útrapy a bědy

toho,kdo na poušti umírá žízní.
Ač možná to nadneseně vyzní,
voda je také základem vší vědy.
Až otrávíme všechny její prameny a zdroje.

nebudem mít ani oči pro pláč,
a záhuba civilizace naší to je,¨
chtěli jsme jen profit a nechali se svíst.
Pak zjistíme že peníze, peníze nedají se jíst.
Publikoval(a): jang-tse, 6.6.2012
Přečteno (402x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., Ružka, děda včela, modrá

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti