MLUVIL JSEM S NÍM - RADA PRO TEBE
MLUVIL JSEM S NÍM - RADA PRO TEBE
Anotace: " Aby byl člověk skutečně šťastný, musí mít nějaký úkol a velkou naději."Ricarda Huch Uch, ta to dobře řekla, Ricarda ! Kdosi řekl : "K čertu, co si myslel Bůh, když dal ženě dar řeči ?" Věděl, co dělá ! Co bychom si bez jejich jazyků andělských počali ?
Přestaň jen prosím, po něm toužit,
denně se loužemi touhy ploužit,
budeš z nich jenom urousaná.
Mluvil jsem s ním. Nikdy milovaná
nebyla žena na světě jako ty dnes.
Čert ať to vezme ! Ať to vezme pes
jako kost hozenou co zase zahrabal.
Žádný muž dosud tě tak miloval,
jako ten, kterého potkalas tak náhle.
Psát chtěl ti básně dlouhosáhlé,
ale ví, že nevedlo by to nikam.
Poslechni, co ti nyní říkám !
Žij, usmívej se, dávej tu lásku dál !
Čeká tu na tebe ! Aby tě miloval,
jak dosud žádnou jinou na světě !
Pohřební píseň lásky chceš ?
Či ať ti rozkvete ?
Tryznu či ódu na radost ?
Mlčím už. Řekl jsem ti dost.
Publikoval(a):
jang-tse, 5.6.2012