Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

MLČETI ZLATO

MLČETI ZLATO

jang-tse Básně » o Přátelství

Anotace: " Člověk je vlastně jen tehdy živoucí, když se těší dobré vůle ostatních." Johann Wolfgang von Goethe.

Prozraď mi prosím, kam to chodíš,
že si mne jak pejska na řemínku vodíš,
když užasnu nad Tvými slovy,
co ve dvouch spřažené, více poví,
než já bych vepsal do fejetónů,
v katedrálách vět, varhanách slov
plných tónů ?
Kde je tvůj pramen živé vody,
kde vyvěrá a kam má svody !
Chtěl bych se napít z toho zžídla,
mít jako ty, andělská křídla.
Necháš mne v pekle napořád ?
Víš co je přátelství svatý řád ?
Že anděl pod křídla vezme ty prokleté,
co milosrdenství jeho si najde ve světě.
Publikoval(a): jang-tse, 5.6.2012
Přečteno (498x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: bera, modrá, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:00
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti