TVÉ BÁSNĚ
TVÉ BÁSNĚ
Anotace: " Největší trpělivost s člověkem vyvěrá ze zoufalství nad ním." Marie von Ebner-Eschenbach " Ženy mívají často trefnější a lepší postřehy než muži. Jak to ty kočky dělají ?" Autor básně
Tvé básně . . .
Mini v bikini. . .
Jsou krásné
jak na tom atole
kde také ale
konaly se atomové testy.
Tvé básně,
psané na stole,
kdesi na kraji Vesmíru,
jsou jak hvězdné cesty,
výbušnou mají sílu,
však sotva kdo ji tuší.
Přichází k Tobě také
z Vesmíru, z Prazákladu
všech lidských duší
a jsou jak ta bomba atomová.
To jenom přátelství chápe tvoje slova,
jen ono ví, odkud ta slova vyšla,
a ví, kde tvé básně byly dříve,
než tys s nimi na světlo Boží přišla. . .
Publikoval(a):
jang-tse, 4.6.2012