Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

DĚDA VČELA

DĚDA VČELA

jang-tse Básně » o Lidech

Anotace: Je o jednom, vlastně o dvou nejstarších na vašem, našem serveru. Více snad řící netřeba, protože to říká báseň sama - o dvou amatérech veršů a rýmů mezi vámi - také amatéry.

A z vás ze všech - jen děda včela
trefí se komentem jak řízená střela,
ta " cruise missile " do středu terče,
ačkoli rozdílné od vás píše si verše,
Karel Jaromír - Jozef s Erbenů,
životní zkušenost, zbavená od třmenů
Pegasuse koně, symbolu básní,
té holé pravdy, zbavené všech třásní.
To jenom ti, ti srdcem vidoucí,
ti dříve narození, trefí vždy
do středu šíp svůj horoucí,
o kterém ani oni sami neví,
zda pravý byl, či křivě levý.
Skromnosti požehnaná,
co přicházíš k člověku
vždy jen jak amatér,
pravdivá od věků !

Předlouhé údobí, kdy o mne
nezavadil žena či verše. . .
"Cherchez la femme, maintenant cherchez !"
Hledejte ženu . či za vším jsou ženy ?
Překlady platné oba, a z cizí měny.
Náš bližní si překládá člověka různě,
plytce i překrásně i děsně hrůzně.
A jenom ti, ti srdcem vidoucí,
trefí vždy do středu z kuše šíp horoucí,
o kterém ani oni sami neví,
zda pravý byl, či křivě levý.
Skromnosti požehnaná, co přicházíš od věků,
vždy jen jak amatér - pravdivě k člověku !
Publikoval(a): jang-tse, 3.6.2012
Přečteno (297x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Marci-Tami, Ružka, ZENITZERO666, modrá, Marcone

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:47
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti