Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

SONET O ČESKÉ ŽENĚ

SONET O ČESKÉ ŽENĚ

jang-tse Básně » o Životě

Anotace: " Vyanucená láska a nalíčené tváře dlouho nevydrží." Německé přísloví.

Kluk na kudlu si píská,
po české ženě se mi stýská,
po české ženě mi hlava třeští,
chtěl bych se milovat s ní v dešti,

přečíst jí básně z batohu,
zalézt s ní potom do stohu,
který už dneska ani není.
Co zbývá mi ? Jen to snění.

A tak jen říkám v té mé písni,
kde tlačí bota, proč jsem v tísni.
Protože v cizině není ani

jedna česká víska.
Po české ženě se mi stýská.
To proto kluk na kudlu si píská.
Publikoval(a): jang-tse, 3.6.2012
Přečteno (67x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ružka, děda včela, modrá

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:45
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti