Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

PODZIMNÍ SONET

PODZIMNÍ SONET

jang-tse Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: Pro přítele Marka, se kterým sew shoduji v některých názorech na poezii na tomto portálu a šrotu, zveřejňovaného mimo

Čas svážení, čas stodol, sýpek čas.
Čas dozrávání vína . . . tichý hlas
všech mlžných ran a deště bez příčin
co sytit nemusí už země klín.

Čas nečasů, čas oddechu, čas kabin
na koupalištích prázdných.
Čas ocúnů a aster, čas jeřabin,
čas pro hvězdy, co ještě neukáže nebe,

až tehdy, kdy za nehty zebe,
čas zvaný indiánské léto a babí léto,
Altweibersommer v zemi této,
time of the leisure, of fruits of the rose,

jak krásné jméno má die Herbstzeitlose !
Ten jedovatý ocún z českých luhů, luk !
Bláznivě rád mám podzim a jsem zase kluk,
v těch deštích, mlhách, v těch všech malých smrtí,

co předeslala zima - les petites mortes
a mráz který je škrtí,
než vydechnout dá znovu jaru
zas

Čas podzim - klekáníčků čas.
Čas na pohádky, čas zralých lásek
a Bílé Paní čas . . .


Psáno v Dolním Bavorsku 16.09.1989
Publikoval(a): jang-tse, 3.6.2012
Přečteno (593x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lugilla

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 13:44
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti