Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**O zbojníkovi a lásce

**O zbojníkovi a lásce

Květka Š. Básně » Balady, romance

Anotace: Tam za tou horou horou vysokou,,,

Údolíčko
~~***~~
Tam za tou horou
horou vysokou
krásné je údolí,údolíčko,
žije tam dívenka
sama samotinká
černé má vlasy,rudé líčko.
Proč jsi tak sama?
Hora se ptá,
slunce ti slzy ráno suší,
nebe pak beránky vytřepává
najednou tak trochu
prší,prší.
Jeden den z té hory
z hory vysoké
sám zbojník dolů přišel,
dole
u chaloupky u malé zahrádky
barevný šátek našel.
Na šátku vyšité růžičky,růže
kterépak dívence
patřit může?
Tak přemýšlí zbojníček
došel na chodníček
ten končí u vrátek s petlicí,
sundal svůj klobouček
se sojčím peříčkem
v zahrádce s jabloní
pějí slavíci.
Na okno v chaloupce
zaťukal lehounce
a potom čeká kdo otevře,
pohne se záclonka
z malého okýnka
vykoukne dívenka černovlasá.
Zbojník ji pozdraví
po tváři pohladí
šátek co našel ji na vlasy dá,
dívenka děkuje a mile se usmála
švarného zbojníka ke stolu pozvala.
Tak se ti dva našli
mají se rádi
a zbojník?
Svoji horu zradí?
Ale ne,teď z hory zavolá
"ty jsi moje milá"
zapějí slavíci
a dole v údolí
už brzy chystají veselici.
,,,,,,,,
Publikoval(a): Květka Š., 2.6.2012
Přečteno (199x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, Psavec, děda včela, modrá, Kett, Marcone

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 04:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti