Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

LÁSKA PO INTERNETU

LÁSKA PO INTERNETU

jang-tse Básně » o Lásce

Anotace: Nevyzpytatelné jsou cesty Boží ! Co je to browser ? Česky prohlížeč, listovač. Hrozná slova ! browse kdysi znamenalo, když se na louce pásla kráva. Já bych navrhoval podst. jméno bloumal, toulal. Pámbu se toulá po internetu a svádí lidi dohromsady.

Poslal jsem báseň jednu po internetu,
pro strejčka Příhodu, pro macechu tetu.
Příhoda chodí jak se mu to hodí,
já však si myslím, že jej Pámbu vodí.

Macecha teta Láska jak ji napadne.
ALEA JACTA EST - jak její kostka padne,
tak neurvale krutě - a tak slastně,
že od ní rána v srdci zbyde vlastně,

co v chaos tam zanechá a v hlavě zmatek,
že den její návštěvy slavit začnem jak svátek,
ze Zlatých Stránek tajné knihy.
seznamu ze věech svazků lásek,

co uzavřeny byly na portálech-
Má láska divné cesty po digitálech
všech počtů binárních - nul a jedniček,
že náhle věřím, že Pámbu zpod víček,

své stezky nevyzpytatelné i v počítačích řídí-
A byl to jeho Syn, kdo jediný ze všech lidí,
už tehdy viděl digitálně a řekl jednoduše :
" Vaš řeč budiž jen nula a jednička :

" Ne, ano, ano ne - a co je nadto,
od Ďábla jest a není Boží zlato."
Já nevím, jak to věda vidí.
Mne to však vyhovuje - ze všech lidí,

zde na portálu shromážděných,
ač slyšet měl bych
jejich nevěřící smích.
Ne, mně ro nevadí
a ano, ať na záda mi vlezou !
Publikoval(a): jang-tse, 1.6.2012
Přečteno (134x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 14:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti