Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

VÝSTRAHA LÁSCE

VÝSTRAHA LÁSCE

jang-tse Básně » o Lásce

Anotace: " LÁSKA JSOU MUKA, NELÁSKA JE SMRT. " Marie von Ebner-Eschenbach

Tvé pochyby a zmatky pošli mi po zavináči
posmaltované a ozdobené tvým emailem.
Tvé básně číst si chci, jak mé srdce ráčí,
ty slyšet chci s jen portálem.

Nejsou tu jenom pro mne, jsou i pro jiné,
tak ďábelsky hříšné - a tak nevinné.
Budeš-li si je nadále jak dosud syslit,
přestanu emailovat tě, na tebe myslit.

Psát budu muří nohy po všech zdech,
že nezbyde ti kyslík ani na povzdech :
" Ach, jak já tehdy byla jak husa hloupá,
z mé oprýskané lavice se zbytek laku loupá,

a barvu měla kdysi azurovou nebe,
to na ní našla jsem tenkrát tebe.
Pak láska odešla mi do ciziny, do nenávratna.
Co je mi nyní vzpomínka na ni platná ?

Byla jsem - ač jsem nechtěla - její vrah.
Běda mi stokrát běda, ach !
On mi to řekl, stokrát v zavináči,
já nenalézám, ač srdce mé za ním stále kráčí,

a v duši, kterou ztrácím, je mi k pláči.
Publikoval(a): jang-tse, 1.6.2012
Přečteno (103x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 14:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti