Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

TVŮJ AUTOR

TVŮJ AUTOR

jang-tse Básně » o Lásce

Anotace: "Najděte si svého autora, který odpovídá vašim sklonům, který těší, když jej čtete. Je to pro vás důležité. Najděte si někoho, pro koho chcete žít. Je to vaše cesta ku štěstí." R.W.Emerson, americký filotof, básník, spisovatel a humanista. (1802-1881)

Já jsem tvůj autor ! Mne si musíš číst !
V mých větách jak kočka si budeš příst,
na výsost spokojená, jak ona uvolněná
celým svým tělem, jak to jen šelmy umí.
Navečer, když slunce své denní světlo ztlumí,
nastávají chvíle kouzelných okamžiků.
V té době, kdy v dotecích jsi, bez dotyků
jsou nejkrásnější chvíle - vkrádají se tiše,¨
tam do té neznámé, dnes tušené již říše,
kam jenom láska vchází, vstupenku má volnou
a stravu pro tebe má, tak nezbytnou, solnou,
jak biblická je ta sůl země. Víš, láska naše, ta je
hluboko v tobě a ve mnbě, a zvolna v ní taje,¨
co dosud bylo zkamenělé, ledové,¨
se nyní stává sladké, medové . . .
Publikoval(a): jang-tse, 1.6.2012
Přečteno (92x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š.

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 14:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti