Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

RŮŽOVÉ BRÝLE

RŮŽOVÉ BRÝLE

jang-tse Básně » o Lásce

Anotace: " Někoho milovat znamená, jako jediný ze všch vidět neviditelný zázrak, " ( Francois Mauriac )

Neber si na lásku růžové brýle,
ty hledí jen na to, co je jí milé,
když nezralá přichází poprvé k člověku.
Láska je také pravda už od věků
a bere-li si na oči čočky, tak ty
proti slunci, víš ?
Láska se schovává v divotvorném hrnci,
ve kterém tma je, ona však hvězdy vidí.
Láska se nejprve za svůj ryzí cit stydí,
aby se pizději rozesmála šťastným smíchem.
Vždyť nezná výčitky, není žádným hříchem.
Je cestou do ráje, ač na ni mnohý nevěří.
Láska však postává trpělivě u dveří,
kam také vejde, jednoho dne,
až u srdce ji divně bodne,
že chce se vrátit domů,
plná stesku,
plná lesku,
který jen láska zná a nosí.
Vezmi si brýle proti slunci,
láska se skrývá v čarovném hrnci.
Mohla by oslepnout přílišným kvapem,
protože také ve všedním životě šlapem.
Publikoval(a): jang-tse, 1.6.2012
Přečteno (177x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., děda včela, modrá

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 14:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti