Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

ČEKÁNÍ NA LÁSKU

ČEKÁNÍ NA LÁSKU

jang-tse Básně » o Lásce

Anotace: Žena, která zradila lásku je politováníhodnější víc, než němé zvíře. Stává se z ní ošlapek lidské bídy. Zradila sama sebe, své vlastní srdce. Žena, která zradila lásku je ženský Jidáš. ( Autor básně, 2012 )

Čekám, čekám, vlastně živořím v Nekonečnu,
na kraji Vesmíru na mou milovanou slečnu,
a ona neví, proč v mých očích je ještě slečna.
I kdyby stokrát vdaná, má láska je zbraň sečná,

neboť svou milovanou denně novýma očima vidí
a ostřím svým ji dělí od zadaných již lidí,
protože každá láska je vždy svobodná,
nestaví kolem mříže, bariéry, ploty

a pro svou svobodu volá svá slova rozhodní :
" Nestav si také ploty kolem mne, nejsem tvá otrokyně,
přišla jsem k tobě o své vlastní vůli.
Chceš mít mne celou, nebo jenom způli,

ulitou do tvých mylných představ,
svázanou tvými předpisy ?
V tom ovzduší dýchat nemohu,
zde se ti zadusím.

A milovat tě ještě ? Už nikdy nezkusím !"
Publikoval(a): jang-tse, 1.6.2012
Přečteno (184x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., děda včela

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 14:16
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti