Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

PARADOX SLOV A LÁSKY

PARADOX SLOV A LÁSKY

jang-tse Básně » o Lásce

Anotace: Dnešní člověk nerozumí slovům bible. Buď přejímá slepě a bezmyšlenkovitě výklady církve, nebo je zapřísáhlý ateista. Kdyby se nad nimi trochu zamyslel a četl je víc srdcem než rozumem, našel by si možná vlastní, osobitou víru - jako věřící ateista.

Tys rozuměla v bibli těm větám holým.
Jen jedno souvětí holé teď pro tebe volím,
a holejší než sama poušť snad nemůže být :
Abych snad jednou mohl s tebou trochu žít,
abych tě směl a uměl správně milovat,
já se tě děvče, musel nejdřív v srdci vzdát.
A také to v té zaprášené knize stojí :
" Kdo svého života vzdát se bojí,
ten ztratí jej navždy. Kdo vzdá se,¨
najde jej v celé jeho kráse. "
Já si ta slova jen trochu upravil,
do řeči dnešní si je sestavil.
Co na tom ? Smysl zůstává však stejný.¨
Tak těžko k pochopení, tak obyčejný.
Široká cesta vede k záhubě, ta pohodlná světa,
a úzká, trnitá, zvolená, vede do života.
Už rozumíš, co tím ten láskyplný tesař
nám chtěl říci ?
Jen panny spící na cestu nevzaly si svíci.
Publikoval(a): jang-tse, 1.6.2012
Přečteno (124x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., děda včela

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 14:20
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti