Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

NÁVŠTĚVA LÁSKY

NÁVŠTĚVA LÁSKY

jang-tse Básně » o Lásce

Anotace: Motto: "Příroda učinila cestu ženy k Bohu a trvalému štěstí mnohem snadnější než muži. Ale ženám západní civilizace v tom brání jejich přílišné sobectví." Anglický filozof Paul Brunton (1898-1983)

Láska mne navštívila
pár metrů předs hrobem
a nevadí, že má nepřijatá byla.
Zůstává čistá před Bohem.
Protože vždy je důležité,
zda tys ji přijal do pokladnice
srdce, kde rez nekazí, nic se neztrácí.
Co by sis přál více ? Běžet za lácí ?
Plakat nad rozlitým mlékem
nesplněných přání ?
Vždyť láska ti je všechny splnila !
Tak jako kdysi, i nyní zůstala ti lékem
a vložit ji můžeš stále do básní.
Hudba a verše zas tvář ti rozjasní,
a duše zůstává ti stále mladá.
Láska vždy na úrodnou půdu padá,
bohatství nese ti nevídaná,
a ten, kdo ji nepřijal, neví co ztrácí.
Odpusť jí, Bože ! Nevěděla, co dělá,
a žít chtěla možná zas jen ze svého těla,
ačkoliv sama krásné básně píše.
Však jak ryzí láska vlastně dýše,
to uniklo jí v sobectví.
Přečti si, ženo, v bibli Kazatele.
Tam vysvětlení najdeš celé.

" Z vědomí, že je dobře oblečena, čerpá žena mnohem větší vnitřní uspokojení, než z náboženských přesvědčení. "
Americký filozof, básník, humanista a přednašeč (lecturer) R. W. Emerson (1802-1881)
Publikoval(a): jang-tse, 31.5.2012
Přečteno (135x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 14:31
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti