Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

TVÉ VRÁSKY

TVÉ VRÁSKY

jang-tse Básně » o Lásce

Anotace: Jaká anotace se hodí k básni o lásce ? Nevím, přemýšlím zda mne napadne vhodné motto.Ano: "Skutečná láska nehledá vlastní štěstí, zapomíná sama sebe, chce se všeho vzdát, chce vše rozdat a tím nalézá své štěstí a bude neskonale bohatá" Augustin Wibbelt

Chtěl bych ti vyžehlit všechny tvé vrásky
konečky prstů tak jemně jak pavoučí nožky,
polibky ze rtů na údery a bolest lásky
které ti způsobily sliny ze stonožky
našeho nedorozumění.

Ale taková je každá ryzí láska ;
velice rychle přináší bol a žal.
Však její stopa a známka není vráska,
jejím symbolem je, že kdosi tě miloval,

a zanechal ti v srdci navždy své lásky otisky,
tam v té pokladnici, kde rez ani čaa nic nekazí.
Tam sama jednou poznáš, že všechny bolístky
přestaly bolet a sedlo si tam štěstí.

Ta vzácná mince, co jenom láska razí.
Publikoval(a): jang-tse, 31.5.2012
Přečteno (92x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Jin&Jang

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 14:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti