Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Maminka s tatínkem.

Maminka s tatínkem.

děda včela Básně » Rodina (matka, otec)

Anotace: 1. června je Mezinárodní den dětí. Napsáno pro naše děti a vnoučata, jako zamyšlení a rozjímání.

Maminka, ta ti život dala,
mlékem svým kojila,
nosila v náručí, bolesti tišila,
maminka, ta tě vychovala.

U lůžka probděla,
ve dne, ale i v noci,
po tváři hladila,
tišila nemoci.

Též první písmenka,
učila maminka,
dala co mohla dát,
učila míti rád.

Pokud máš maminku,
šťastný jsi člověče,
přístavem v bouři je,
nejlepším na světě.

Až svíce jí dohoří
a do hrobu položí,
pošeptej malinko,
děkuji maminko.

Tatínek naopak,
k tvé velké radosti,
hračky ti spravoval,
naučil mužnosti.

Byl tvoje opora,
v mladém tvém období,
a jeho výchova,
dodnes též působí.

Svou ženu miloval,
a má jí hodně rád,
tím ti též ukázal,
jak se má milovat.

Pokud máš tatínka,
dej mu to také znát,
je ti vždy přítelem,
je to tvůj kamarád.

Také on odejde,
rod dá ti do vínku,
i jemu též řekni,
děkuji tatínku.

Pokud máš rodiče,
budeš jim zdraví přát,
maminko, tatínku,
já vás mám tolik rád.

Když se ti zasteskne,
tak víš, kde domov máš,
poradí, po duši pohladí,
tím jim též úsměv dáš.

Maminka s tatínkem,
odejdou napořád,
to musíš pochopit,
to je ten světa řád.!!!
Publikoval(a): děda včela, 31.5.2012
Přečteno (2329x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: MartyH., Psavec, lénuška, Martina Primová, Linzerka, modrá, Ružka, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 02:14
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti