Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ďábelské housle

Ďábelské housle

xoxoxo Básně » Balady, romance

Anotace: -----http://www.youtube.com/watch?v=hLUzeeNWsFo&feature=related

/////////////

Ten zvláštní teskný houslí hlas
v stínu koncertního sálu
rozehrává preludium klamu..

Sen co s ránem zmizí
cizinec tak náhle cizí
bez tváře a hlasu
Jen dech studeného času
hraje rytmus smrti
střemhlav do propastí
ten houslí hlas
strhne duši

Dívka co do komparsu
vložila srdce
spojí se z vibrací
v tónech houslí zní
v tichém zvonění
to houslí šumění
staletí povznášejících se hlasů

Hladivé tóny v aplausu zní
burácející potoky
spojí se v řeku chladivého
houslí vzdechu

ty housle pláčou i kvílí
v hlubinách lesů tančí tóny
co o rozbřescích sní
až k pramenům krve
mocné agónie
kdy sen zmizí
Zapletená do jeho sítí..

hraje svůj poslední tanec
třese se jak kapka rosy
a housle v jejích rukách tančí
v jemnosti dekadence
tak ďábelsky ..drsně,tence
podivný smích černé excelence

Temný stín tam stál
ďábel co tě svedl
tančil s tebou v temnu
Sama jak v mrákotách
s dechem houslí umíráš
a zas se rodíš..
odevzdaně tančíš
Smyslnost rozehrála
vášeń těla
samotného
sluhy pekla
očaroval ten teskný
houslí hlas
ztratila si duši
pro ty tóny..

Tiché šílenství toho letu
opojení hoří v duhách
Ty housle pláčou i hladí
s jediným dotykem prstů tančí
bláznivé víření kdy oči se střetli
Tajemná sugesce vášní
tančila až do svítání
než začnou zpívat ptáci
sen končí,jen housle zní
v tvých temných prohlubních
..duše..

-
Publikoval(a): xoxoxo, 30.5.2012
Přečteno (329x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Linzerka, děda včela, NikitaNikaT., Jin&Jang, Lugilla, střelkyně1, Marcone, Květka Š.

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 16:12
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti