Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

TVÉ ČÁSTI

TVÉ ČÁSTI

jang-tse Básně » ?nezařazené?

Anotace: vĚNOVÁNO SLEČNĚ i.

Primadona,
Madona,
Gorgona,
ta z řecké báje,
postrádající krásy,
ta s hadími vlasy.
Tak tedy z jaké části,
mám si tě rozebrat a zas
dohromady klásti, mám se tě báti,
před tebou se třásti ?
Však nemusím to vědět.
Zůstanu klidně sedět a čekat
až mé srdce pozná,
jak svatá jsi, jak povýšená, jak hrozná.
Inu, Madona, Primadona, Gorgona.
Všechny je budu milovat,
tím ze mne spadne všechen strach
a nebudu se bát.
Bát se nemůžeme, toho co milujeme.
Našla jsi totiž již jediného muže,
kdo rozkvésti nechá tě do růže.
Má domýšlivost ? Nikoli. Záměr Boží.
To abys neskončila někde v hloží nebo na nároží.
Na svět jsme přišli z jediných důvodů,
abychom pátrali po pravém svém původu
a rostli, dospívali a kvetliu v duši.
Já vím, že už to tvé srdce ví - a nebo tuší.
Slečno ! Stýkat se s Vámi bude nebezoečno !
Publikoval(a): jang-tse, 25.5.2012
Přečteno (59x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT., děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti