OVOCE
OVOCE
Anotace: Básnička je z hotové sbírky : "Básně psané u starých kamen", kde také skutečně psány byly, v Dolním Bavorsku, v letech 1995 - 2000.
Ovoce dozrává, je už zralé,
jen vztáhnout ruku na podzim,
a věci kdysi bezvýznamné, malé
se staly klíčem, pod kterým
se klenou všechny katedrály, chrámy, dómy
a kterými se vchází do dnešních pyramid,
kde zrak znovu získává nevidomý,
kde ticho je a mír a klid,
kde někde v koutku láska sídlí,
když drobty jen z ní padaly,
kde každý unavený má svou židli
a jistiny z těch zúročení,
kde z halíře je zlatý sloup
a kde ty víš : Já, hloupý Honza,
já vlastně nikdy neprohloup'
Publikoval(a):
jang-tse, 22.5.2012