Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**U rybníka

**U rybníka

Květka Š. Básně » o Lásce

Anotace: ..tam žije žínka divá..

~~~*~~~
U rybníka kdysi žila
Rákosnice,žínka divá
miluje u vody rákosí
v rákosí tam s žábou klábosí.
Na vrbě sám vodník seděl
a na tu žínku denně hleděl
voda ta mu kape ze šosu
té divé žínce přímo do vlasů.
Proč mi teď prší na vlasy?
Vždyť dnes je krásné počasí,
ty kapky z vrby padají
zelené oči na mě se koukají.
A hastrman z vrby dolů skočil
suchý rákos vodou smočil
pak z něho uplete paraplíčko
pro tebe milá Rákosničko.

Rákosnice,ta žínka divá
vodníka na tváře jen tak políbila
a ten hned celý zčervenal
tu Rákosnici už dávno miloval.
U rybníka už domeček mají
malé Rákosníčky tam kolébají,
světničku však mají prostou
ale ty děti ty jak z vody rostou.
Z rákosí malé kolébky mají
peřinkou z mlhy děti přikrývají
na snídani,oběd i večeři
jim máma kotel kaše navaří.
Ryby je na hladině kolébaly
žáby pak večer zakvákaly
a tak brzy jsou jako ti buci
holky a kluci - Rákosníci.

Z rákosí si všechno upletou
a nikdy nic fakt nespletou
holky jsou jako máma krásné
táta vodník ten jenom žasne.
Za pár let u toho rybníčku
je tolik ách tolik Rákosníčků
všude je pak krásně veselo
v pohádce tak vždycky je i bylo...
~~~~
A pak se rozprchnou po kraji
no jo,
to Rákosní(č)ci dělají.

~~~Ž~B~L~U~Ň~K~~~
,,,,,,,,,,,,,
Publikoval(a): Květka Š., 20.5.2012
Přečteno (131x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, děda včela, modrá, Psavec

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 15:14
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti