Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

DVĚ PŘÍTELKYNĚ

DVĚ PŘÍTELKYNĚ

jang-tse Básně » o Přátelství

Anotace: Našel jsem je na českém internetu, kde jinde ? Ale ony to nevědí, že jsou ,mé přítelkyně. Francouzi nazývají lásku na první pohled : Coup de Foudre - úder hromu. Tak také jsem kdysi nalezl mého nejlepšího přítele - a první skutečnou lásku.

Mám dvě přítelkyně v Praze.
Jedna je zralá žena, druhá ještě dítě.
Nezískal jsem je nijak draze,
to jenom osud zas rozhodil bezplatně své sítě,

a chytil mne po dlouhé době opět do oka.
Ačkoli žiji roky a roky v cizí zemi,
mé srdce se teď českého kyslíku naloká,
protože okolo srdce náhle je mi,

jako bych zase doma byl, ve vlasti,
jak při návratu ztraceného syna.
Vlídně a laskavě mne chytly do pasti
mé dvě přítelkyně - a není to má vina,

že zapoměl jsem, že kromě lásky
na první pohled je i přátelství,
co čas vlastně nemá na otázky
a o spřízněnosti duší ihned ví.

Na první slovo a to jediné !
Navzdory dálce a přes hranice.
Bylo to slůvko jen nevinné
a prosté : "Vítej" a nic více.

Srdce má divný zrak, divné oči,
kterými vidí i za pevné stěny světa.
Člověku v zápětí hlava se zatočí,
a srdce mu stejně jak v lásce rozkvétá.

jang-tse
Publikoval(a): jang-tse, 20.5.2012
Přečteno (526x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: J sh' T r' k, Martin Havlíček, koala-pancake, Květka Š., děda včela, NikitaNikaT., modrá

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:11
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti