Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zlý víno

Zlý víno

Cinkáte o sebe,
kapalinou trpkost chutí zní,
ó skleničky zbloudilé vezměte starosti do nebe,
mé srdce a duch naplňte radostí.
Což kapkou slzy žijete,
že jindy vás potřeba není?
Se slaností žalu hrát si přejete,
zrovna když mé tělo plení?
Pochopte že zlá doba zlé přináší,
a vy svou zlobou strach můj zaháníte.
A pak že jen voda žízeň uhasí,
když vy i smutku zabráníte.

Ach ne, já už nechci pít,
chci jen cinkot nechat znít.
Toť hymna štěstí krátkodobého,
a síla smutku zahánějícího.


Věřím že ochráníš mě, ach ano..
slyš mě. Jsi moje zlý víno.
Publikoval(a): Globodecristal, 20.5.2012
Přečteno (255x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, koala-pancake, NikitaNikaT., Jin&Jang

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 04:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti