Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Čekanka

**Čekanka

Květka Š. Básně » o Lásce

Anotace: Ach,jak se té dívce stýská

*********
Ach bože lásko
jak moc se dívce stýská,
její smutné oči
jsou jak květy čekanky,
na návrat milého
už dlouho čeká
a každý večer vypláče
slzavé pramínky.

Své oči čekankové,uplakané,
pak k hvězdám obrací
o návrat milého
každou noc poprosí.
Třeba ty hvězdy vyslyšely
to její lkaní
a milý se z cesty vrátil
znenadání.

Potom ty květy čekanky
nebudou jak smutné
dívčí oči,
ty oči už smutné a uplakané
nejsou,
ta dívka se s milým
teď už v kole točí
a šťastni spolu jsou.

Na sukni vyšité květy
čekanky
modravě krásné
a ty dívčí oči
jsou veselé a šťastné
,,,,,,,,,,,,,,
Publikoval(a): Květka Š., 18.5.2012
Přečteno (160x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 15:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti