VYKŘIČNÍK LÁSKY
VYKŘIČNÍK LÁSKY
Anotace: Maren, 72 let, píše básně všech možných námětů,o češtině, o vlasti, o lásce, o Bohu, atd. - tato je o sexu. Je psána v textovém programu OpenOffice, kde je centrována povelem STRG E a má tam vskutku tvar vykřičníku vykřičníku. Zde to není možné.
VYKŘIČNÍK LÁSKY
Má milá, co připravíš mi k obědu ?
Mističku sladkou, vlhkou od medu
a nebo mušli slanou - ústřici,
po chladném bílém víně vonící ?
Či buchtičku křehkou - co já vím,
polévanou horkým červeným ?
A nebo koláček vlahý, co chutná
po mléce ?
Zavři mi špičku jazyka do klece
tvých umění kulinářských, vzrušivých,
do studánky tvé, kde není žádný hřích.
A neboj se, má milá, té
rozmařilé hostiny,
láska, ta má vždy
jazyk nevinný
a prochází
prý také
ach,
ty děláš, že už spíš,
vždyť já už mlčím, ať nevíš
kde všude se láska prochází.
Tisíce chutí má,jedna neschází.
Od oběda až k večeři tě má
chuť k jídlu rozčeří
do všech rozkoší
a slastí . . .
Publikoval(a):
jang-tse, 18.5.2012