Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Voda voděnka

Voda voděnka

Lucia V. Básně » o Přírodě

Anotace: pro radost z Bytí...

Voda voděnka rodí se a vyvěrá,
v docela malinkatém pramínku,
tak čistá, křehká,
s vůní malého miminka.

Voda voděnka s větrem se rozbíhá, radostí poskakuje,
s ohněm vytváří šedomodré obláčky co rozplynou se náhle a tiše,
kutálí se po zemi a hraje si na schovávanou.

Voda voděnka vítá jaro, skotačí si v barevných ponožkách,
v horkém létě leskne se, proměněná v kafrový olej,
na podzim když silné větry dují, přikrývá se zlatými listy,
v zimě je tiše ostrá a měkké ostny vloček zvolna usedají na její tvář.

Voda voděnka se slunečními paprsky třpytí se a září do kraje,
při svitu měsíce stává se hlubokou tůní uprostřed stříbra,
voda voděnka vše přijímá,
voda voděnka rodí se a vyvěrá,
tak čistá, křehká, s vůní malého miminka .
Publikoval(a): Lucia V., 13.5.2012
Přečteno (579x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti