Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Brněnské poledne

**Brněnské poledne

Květka Š. Básně » Vlastenecké, národy, válka

Anotace: a v jedenáct hodin...

Na Zelném trhu.
****************
Na Zelném trhu
kde je kašna Parnas
Švéd na Špilberk
chtěl najít cestu snáz,
tak dobývali celé město
to se však nedalo,
kdoví jak moc dlouho
by to ještě trvalo.

Už tři měsíce se Brno
Švédům brání
od městských hradeb
je vždy zahání.
I Švédy to obléhání
přestává bavit
a podle svého generála
snad budou se balit...

"Když se město nevzdá
do dvanácté hodiny
ty,jak na kostele odbijí
poledne
my budeme hned sbalení".

Brno už se sotva drží
z posledních sil brání
a najednou zvony na Petrově
poledne vyzvání.
Po Švédech za chvíli
není slechu ani vidu,
naštěstí pro Brno
Švédové nepoznali
ten podvod,ten nápad,
tu drobnou chybu.

Od té doby zvony bijí
pravé poledne
na kostele Petrově v jedenáct
a tak to napořád zůstane.
~*~*~*~*~*~
Publikoval(a): Květka Š., 10.5.2012
Přečteno (137x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, děda včela, NikitaNikaT., Marci-Tami

Spodek

Stránka generována 28.4.2024 14:02
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti