Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Všední omyly

Všední omyly

Lugilla Básně » Smutné

Anotace: každý se někdy mýlí...

V tom rozjitřeném nepokoji
seděli jsme pod hvězdami
s vírou, že čas duše zhojí,
vždy spolu, vždy sami...

Zmýlili jsme se v lidech,
jejich podivínství a úchylkách;
šílenství v hloupých davech,
posmutnělí jsme v tmách...

I láska zklamala (se v) nás,
ten Bůh někde nad námi,
co odepřel nám ticho krás
a ochranu před zlými silami...

A přeci Ji nelze zavrhnout...

Zase sedíme spolu, tiše,
znovu promlouvá k nám strach,
omíláme dokola stará klišé
květům v zažloutlých záclonách...

Střípek čehosi ještě ale zbyl
kombinací miliónů proměnných,
na příděl dává ze svých sil
polibky rtů v soli smočených...

zbytečně líbajících staré rány...
Publikoval(a): Lugilla, 9.5.2012
Přečteno (128x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: qala, Jin&Jang, Sonja la Rosa, Martin Havlíček, Averzus, děda včela, Ružka

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 11:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti