Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Čas nezná slitování

Čas nezná slitování

xoxoxo Básně » Smutné

Anotace: ...http://www.youtube.com/watch?v=gg4zxY1vF1w&feature=related.....Pulvis et umbra sumus. Horatius

++++++++++++



V dálavách..
zní i teď mi tvůj hlas
jak viola co do srdce vniká
vstupuje po špičkách
ta krása krás

když jitro rozevře náruč
plnou červánků
jak drahocenné brože

a já pláču pro ztracený úsvit
co svázal drobné kapky deště
do šátků země
Chráním tvé stopy,jsou i ve mě
když naposled si tu stála..
čas nezná slitování

snad jen..
měli bychom žít
a připomínat si smrt
protože to co řeknem dnes
už zítra tu nemusí být
..jak pravdivé rčení

-ty jsi to tu jednoho dne vzdala-
všechny Debussyho flétny oněmí
studené prsty znehybní v okamžiku
Ten prstýnek s iniciálem K
se zaschlou krví..
němí svědek s kouskem tepla
jen kroužek zlata a tolik vzpomínek

prchavá vůně tvého těla
už jen odkaz z jiného světa
Odjelas náhle nočním vlakem
do země bez hranic

a tak v tom tichém meziaktí
rozbíjí se ledové kapky deště
o římsu ve tvém pokoji

..až to zabolí
jak prázdno pohltí
chladný vzduch

+
Publikoval(a): xoxoxo, 9.5.2012
Přečteno (147x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, děda včela, Lugilla

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 11:47
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti