Před úplňkem
Před úplňkem
Pod obnaženým nebem,
chladné jarní noci,
tělo pohlcené stínem,
má ho ve své moci.
Nad tou černou siluetou,
za svitu vlásků měsíce,
párkrát hvězdy prolétnou,
a dělí oblohu na tisíce.
v tu chvíli duše se připojí,
a vzlétne za hvězdami k nebesům,
duši s duší hvězdnou propojí,
splyne s ní a získá noblesu.
Až pak se s klidem v myšlenkách,
navrátí zpět k tělu,
vždyť všechen strach nechala v domněnkách,
a kometou vyslala světu.
Publikoval(a):
Globodecristal, 4.5.2012