Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Májová noc.

Májová noc.

děda včela Básně » o Lásce

Anotace: Je máj - lásky čas.

Májová noc dlouhá není,
říkají dva v roztoužení,
když pod rozkvetlou jabloní,
o lásku si žadoní.

V jedné písni se však říká,
že noc májová je tichá,
je to pravda opět lichá,
v této noci všechno vzdychá.

Tato noc je čarovná,
také se to hned pozná,
všichni lásku slibují,
také si v ní libují.

Také ti dva milenci,
co drží v objetí,
lásku, věrnost slibují,
někdy toho litují.

Nebývá však pravidlo,
že se spolu rozejdou,
vydrží jim navzdory,
co jen život dovolí.
Publikoval(a): děda včela, 3.5.2012
Přečteno (236x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Yasuke, Květka Š., NikitaNikaT., Marci-Tami

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 16:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti