Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Láska v máji.

Láska v máji.

děda včela Básně » o Lásce

Anotace: Máj - lásky čas.

Karel Hynek, ten nám praví,
jak se láska v „Máji“ slaví,
jak se líbat pod jabloní,
květiny nám při tom voní,
v hlavě se nám láska honí.

Žádný neví co je láska,
dokud táta nenapráská,
to nám praví přísloví.
Zajdeme raděj za křoví,
snad to nikdo nepoví.

Bez starosti lásku máme,
přitom ani nevnímáme,
co se při tom může stát.
Každá láska, je tak krásná,
je-li však tak zcela jasná.

Hezky si jí užívejme,
ale při tom přemýšlejme,
že to má být na věky,
až to farář posvětí.
Láska není bez dětí.

Děti mají mámu, tátu taky,
pěkný domov, hodně lásky.
Až tu lásku zavrhneme,
potom se i rozejdeme,
nedovolte tyto ztráty.
Publikoval(a): děda včela, 1.5.2012
Přečteno (303x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: wild_wyvern, Yasuke, Ružka, Květka Š., Psavec, Lilien

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 16:26
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti