Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Rekviem

Rekviem

Rekviem



Bubny prázdnem zaduněly,
hřmot svůj daly zrát,
rudým tónem se rozezněly,
já na oblacích duším lkám.

Nebe roní naše slzy,
co po tvých lících kanou,
neustane-li leklá bouře brzy,
žal vyplaví tvář starou.

Dokud blesky neudeří,
zář neodhodí krunýř svůj,
matka smutku neuvěří,
vrah zaplní mdlem dračí sluj.

Duny času překlenou se,
skrz moře křehkých strun,
přes hory činů paprsky žhne,
již skončí příběh mrtvých křtů.
Publikoval(a): cécile, 28.4.2012
Přečteno (366x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lugilla, Lilien, Martin Havlíček, koala-pancake, NikitaNikaT., děda včela

Spodek

Stránka generována 24.4.2024 00:20
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti